Van den Heuvel Elektrotechniek historie

 

Van den Heuvel Elektrotechniek werd opgericht in 1958 door wijlen Wim van den Heuvel, hij startte met de aanleg van elektrische installaties in woonhuizen en stallen in de regio Dinther. De huidige locatie werd begin jaren ’60 betrokken: een woonhuis, een winkel en een schuur.

In de winkel werden lampen, batterijen, kleine en grote huishoudelijke apparaten, bruingoed en installatiemateriaal voor elektrische installaties verkocht. Na de sluiting van de winkel, in 2001, is hier kantoorruimte gekomen. Zoon Willy vulde de kracht van het bedrijf aan begin jaren ’90.

In 1992 verwierf Van den Heuvel Elektrotechniek BV het dealerschap van Hotraco BV uit Horst, producent van stalcomputers en besturingssystemen, voor de agrarische sector. In 2001 werd Prevon Beveiliging uit Nistelrode aan het bedrijf toegevoegd, met brandmeld- en inbraakalarmsystemen.

Goed om te weten: Van den Heuvel Elektrotechniek BV is Borg gecertificeerd, is aangesloten bij SMC en is lid van UNETO-VNI.

Fusie
De fusie met Joost Kanters Elektro uit Vorstenbosch zorgde in 2007 voor versterking op de activiteiten in industriƫle automatisering, klimaatbeheersing in de intensieve veehouderij en elektrische installaties voor utiliteitsbouw; inclusief data en telefonie. Van den Heuvel Elektrotechniek BV is als installateur voor de woningbouw, utiliteit en agrarische bouw een betrouwbare partner voor elektrotechnische installaties in een breed scala van toepassingen. Dankzij de meer dan 50-jarige ervaring en de investeringen in ontwikkeling en innovatie een goede partner om mee in zee te gaan.